Vergoedingen

We hebben in 2024 contracten met de volgende verzekeraars:

Achmea – Zilveren Kruis – Interpolis – FBTO – De Friesland – Pro Life – De Friesland – ZieZo
DSW – Stad Holland  – InTwente
ASR– Ditzo
VGZ – Univé –  Zekur – VGZbewuzt – IZA – UMC – IZZ (door VGZ) – Zorgzaam – United Consumers

De behandelingen declareren wij direct bij de zorgverzekeraar en de zorg wordt volledig vergoed.

In 2024 hebben we geen contract afgesloten met:

CZ– OHRA – Nationale Nederlanden – just – CZ direct – IZZ (door CZ)
Menzis – Anderzorg – Hema – VinkVink
Eucare – Aevitae – Care4Life
Zorg en zekerheid – AZVZ
Eno – salland – HollandZorg
ONVZ –VVAA

Let op:

Het is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en welke zorgverzekering je hebt afgesloten hoeveel de eigen bijdrage is.

Een naturapolis of een restitutiepolis?

Het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis is dat je bij een restitutiepolis vrije zorgkeuze hebt. Het maakt niet uit of de zorgverlener een contract heeft met de zorgverzekeraar.
Bij een naturapolis wordt zorg alleen volledig vergoed bij een zorgverlener die wel een contract heeft met de zorgverzekeraar.

Een goede logopedist is niet altijd de logopedist waar jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten! 
Logopedisten maken zelf de keuze om een (niet acceptabel) contract wel of niet te tekenen!  Iedere logopedist krijgt van de zorgverzekeraars hetzelfde contract aangeboden, onafhankelijk van de kwaliteit die de logopedist biedt.

Tarievenlijst 2024

Onderstaande prijzen gelden:

  • Vanaf 1 januari 2024 tot 31 december 2024.
  • Wanneer de logopediepraktijk geen overeenkomst heeft afgesloten met uw  zorgverzekeraar of als de behandeling buiten de voorwaarden voor vergoeding door uw zorgverzekeraar valt, hanteren we onderstaande tarieven.
  • Logopedie is vrijgesteld van BTW.

 

Betaling

Wij hanteren de tarieven en de betalingsvoorwaarden volgens de richtlijnen van de NZa en de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie. Logopedie zit in het basispakket van iedere verzekering.

Houd er rekening mee dat bij de leeftijd van 18 jaar en ouder eerst het eigen risico van de zorgverzekering wordt aangesproken.

Bij gecontracteerde zorg worden de behandelingen direct bij de zorgverzekeraars gedeclareerd.

Indien je bij een zorgverzekering bent aangesloten waarmee wij geen contract hebben  , krijg je een nota via infomedics. Deze nota betaal je aan Infomedics.  Daarna stuur je de nota door naar jouw zorgverzekering. Zij keren de vergoeding, waar je recht op hebt (afhankelijk van de polis die je hebt) aan je uit.

Bij verhindering dien je de afspraak minstens 24 uur van te voren af te zeggen, dat kan telefonisch (voicemail) of via de mail (contact). Indien je niet of niet tijdig afzegt, worden de kosten bij jou in rekening gebracht. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. Je krijgt daarvoor een nota via Infomedics.

De betalingsvoorwaarden, opgesteld door de NVLF, zijn gedeponeerd onder aktenummer 159/2000 bij de arrondissementsrechtbank te Utrecht dd 29-05-2000 en zijn ter inzage in de Praktijk