Vergoedingen

We hebben in 2022 contracten met de volgende verzekeraars:

Zilveren Kruis – Interpolis – FBTO – Avéro – De Friesland – Pro Live
DSW – Stad Holland  – In Twente
ASR – De Amersfoortse – Ditzo
VGZ – Univé –  Zekur – Bewust – IZA – UMC – IZZ

De behandelingen declareren wij direct bij de zorgverzekeraar en de zorg wordt volledig vergoed.

Voor 2022 hebben we geen contract afgesloten met:

CZ– OHRA – Nationale Nederlanden – just -CZ direct
Menzis – Anderzorg -Hema
Eucare – Aevitae
Zorg en zekerheid
Eno/salland – ZorgDirect
ONVZ – PNOzorg – VVAA – Jaaah.

Let op:

Het is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en welke zorgverzekering je hebt afgesloten hoeveel de eigen bijdrage is.

Het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis is dat je bij een restitutiepolis vrije zorgkeuze hebt. Het maakt niet uit of de zorgverlener een contract heeft met de zorgverzekeraar. Bij een naturapolis wordt zorg alleen volledig vergoed bij een zorgverlener die wel een contract heeft met de zorgverzekeraar.

Een goede logopedist is niet altijd de logopedist waar jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft gesloten!  Logopedisten maken zelf de keuze om een (niet acceptabel) contract wel of niet te tekenen!  Iedere logopedist krijgt van de zorgverzekeraars hetzelfde contract aangeboden, onafhankelijk van de kwaliteit die de logopedist biedt.

Tarievenlijst 2022

Onderstaande prijzen gelden:

  • Vanaf 1 januari 2022 tot 31 december 2022.
  • Wanneer de logopediepraktijk geen overeenkomst heeft afgesloten met uw  zorgverzekeraar of als de behandeling buiten de voorwaarden voor vergoeding door uw zorgverzekeraar valt, hanteren we onderstaande tarieven.
  • Logopedie is vrijgesteld van BTW.

Betaling

Wij hanteren de tarieven en de betalingsvoorwaarden volgens de richtlijnen van de NZa en de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie. Logopedie zit in het basispakket van iedere verzekering.

Houd er rekening mee dat bij de leeftijd van 18 jaar en ouder eerst het eigen risico van de zorgverzekering wordt aangesproken.

Bij gecontracteerde zorg worden de behandelingen direct bij de zorgverzekeraars gedeclareerd.

Indien je bij een zorgverzekering bent aangesloten waarmee wij geen contract hebben  , krijg je een nota via infomedics. Deze nota betaal je aan Infomedics.  Daarna stuur je de nota door naar jouw zorgverzekering. Zij keren de vergoeding, waar je recht op hebt (afhankelijk van de polis die je hebt) aan je uit.

Bij verhindering dien je de afspraak minstens 24 uur van te voren af te zeggen, dat kan telefonisch (voicemail) of via de mail (contact). Indien je niet of niet tijdig afzegt, worden de kosten bij jou in rekening gebracht. De zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. Je krijgt daarvoor een nota via Infomedics.

De betalingsvoorwaarden, opgesteld door de NVLF, zijn gedeponeerd onder aktenummer 159/2000 bij de arrondissementsrechtbank te Utrecht dd 29-05-2000 en zijn ter inzage in de Praktijk